Bisse du Ro

Lac Tseuzier, het startpunt voor de route Bisse du RoDe bisse du Ro werd aangelegd in de 14e eeuw, en ving het water op van de Ertinse. Het water stroomde naar een verdeelsysteem dat het vervolgens verder leidde ofwel richting Montana en Chaermignon ofwel richting Lens en Icogne. Het bovenste gedeelte is momenteel niet meer in werking en werd vervangen door een tunnel door de Mont Lachaux. Goed schoeisel is voor deze tocht vereist, want de route bevat enkele spectaculaire en duizlingwekkende passages langs steile rotswanden, waar enkele gereconstrueerde overblijfselen uit het verleden te zien zijn.
Terugkijken op Lac Tseuzier vamnaf de route Bisse du Ro


Wandeling bij chalet Vermala
Startpunt: Parkeerplaats Lac Tseuzier. Gratis bus naar de parkeerplaats
vanuit het dorp. 40 autominuten vanaf chalet Vermala
Eindpunt: Montana. Enkele autominuten van chalet Vermala
Type wandeling: Avontuurlijke route met admenbenemende uitzichten.
Een route voor de avonturier op smalle paden langs steile rotsen met volledig uitzicht op het Rhônedal. Af te raden voor mensen met hoogtevrees envoor kleine kinderen.
Tijdsduur: 3h15
Volledige route: 12 km
Route langs Bisse: 4 km
Hoogte klimmen: 160 m
Hoogte dalen: 440 m

Let op! Niet alle wandelingen zijn geschikt voor honden. Bij sommige wandelingen dient uw hond erg goed te kunnen luisteren en op sommige stukken aangelijnd te zijn. Vraag na bij de staf welke bisse voor u en uw hond geschiktzijn.
Kaart Bisse du Ro

Bel 24/7
070 347 23 23