Boekingen en Voorwaarden

Hieronder vindt u enkele vragen en antwoorden met betrekking tot de boekingen en voorwaarden

Ik heb net een vakantie geboekt, maar wil de datum aanpassen. Hoe gaat dat?
Binnen 48 na de boeking kunt u kosteloos uw boeking aanpassen. Na deze 48 uur kunt u, in overleg met kantoor en als uw reden van aanpassing valt binnen de Algemene Voorwaarden, uw boeking aanpassen. Wij rekenen hiervoor €25 administratie kosten.

Ik heb al een vakantie geboekt, maar er wil nog iemand mee. Hoe gaat dat?
Geen probleem. Als er nog ruimte is, passen wij uw boeking aan en sturen wij een apart factuur voor extra gast(en). U kunt ook online boeken en bij de opmerkingen aangeven dat de persoon extra meegaat op een al bestaande boeking.

Ik wil mijn vakantie annuleren, hoe gaat dat?
Als u wilt annuleren kunt u dat ons schriftelijk (e-mail, fax of brief) laten weten met de reden van uw annulering. Uw annulering wordt dan behandeld zoals aangegeven in de Algemene Voorwaarden.
Als u bij uw boeking gekozen heeft voor de ARG (Annulerings Risico Garantie) en uw reden van annuleren valt binnen de Algemene Voorwaarden, dan kunt u uw vakantie tot 1 jaar uitstellen.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?
Helemaal onder aan op de website vindt u de link naar de Algemene Voorwaarden

Wat is de ARG (Annulerings Risico Garantie)?
De ARG is een garantie die u de mogelijkheid biedt om uw vakantie tot aan 1 jaar te verplaatsen in geval van ziekte of ongeval (zoals beschreven in de voorwaarden).
U krijgt dus geen restitutie van uw boeking.
De ARG is geen verzekering. Indien u een annulerings verzekering wilt, kunt u contact opnemen met uw verzekerings maatschappij, bank of de ANWB.
Hier vindt u de ARG voorwaarden.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR?
Nee, wij zijn niet aangesloten bij ANVR/SGR. Dit is niet mogelijk, omdat de financiële en juridische basis van FlexChalet/SwissChalet SA in Zwitserland ligt. Dit komt, omdat onze organisatie uitsluitend chalets verhuurd die ons eigendom zijn. Wij zijn dus géén bemiddelaar en komen op basis van deze criteria niet in aanmerking voor een lidmaatschap.
In Zwitserland bestaat niet een vergelijkbare organisatie als de ANVR/SGR in Nederland.

Welke zekerheid heb ik, hoe kan ik het controleren?
FlexChalet/SwissChalet SA is al meer dan 15 jaar werkzaam in Zwitserland in Crans Montana. In die jaren hebben wij veel samengewerkt met de nodige instanties.
- De toeristenbureaus (overheids instelling) van de dorpen. Wij staan ook vermeld (ook onder naam van de chalets) op de websites van Crans Montana, wat alleen kan als je lid bent.
In Champéry zijn wij op dit moment niet meer actief.
- De politie, waar wij werkvergunningen aanvragen en verlengen voor de werkende staf.
- FlexChalet / SwissChalet SA is lid van Suisse Tourism
- Op het internet zult u op verschillende sites alleen maar positieve berichten tegenkomen.
- Bij een bezoek aan ons kantoor in Den Haag kunnen wij u een referentie brief geven van de UBS bank Zwitserland, dat wij ook afgelopen jaar weer aan alle financiële verplichtingen (hypotheken, rentebetalingen) hebben voldaan en bekend staan als uitstekend bedrijf.

Bel 24/7
070 347 23 23