Lac Emosson

wandelvakantie.nl Lac EmossonEen dag vol ervaringen! Dat is deze dagtocht bij/naar het stuwmeer Lac d’Emosson. Een leuke en bijzondere combinatie van reizen, natuur, uitzicht, menselijk vernuft en wandelen.
Uw reis begint in Martigny waar u op de tandradtrein richting Le Châtelard stapt. Na station Vernayaz gaat de trein steil omhoog en komt uiteindelijk in een smal dal met diepe afgronden. Hier stopt de trein verschillende keren, zodat u de tijd heeft om de omgeving in u op te nemen. Vanaf station Le Châtelard loopt u in twee minuten naar het vertrekpunt van een zeer steile bergtrein (standseilbahn). Dit vertrekpunt ligt naast een waterkrachtcentrale waarvan het water door een stuwdam wordt vastgehouden in het Lac d' Emosson. 
Op het eindpunt van de bergtrein stapt u over op een treintje waarmee u over een kort en mooi traject naar een cabinebaan rijdt. Deze cabinebaan, bestaande uit een enkele rail met daarop een cabine, brengt u naar uw bestemming: het Lac d' Emosson. Dit stuwmeer ligt niet ver van West-Europa's hoogste berg, de Mont Blanc (4807 m). U kunt over de stuwdam wandelen, een hapje eten in het restaurant en van het mooie uitzicht genieten. Voor de terugreis naar het dal kunt u kiezen: ofwel u reist via dezelfde route terug, of u gaat met de bus of te voet naar het dorpje Finhaut. In Finhaut kunt u weer op de tandradtrein naar Martigny stappen. De wandeling naar Finhaut is erg mooi en duurt ongeveer twee uur. 

Voor meer informatie kunt u kijken op: Lac Emosson

 

Bron: www.myswisssalps.com

Bel 24/7
070 347 23 23