St Bernard pas

De historische Grote St. Bernard-pas die Wallis verbindt met het dal van Aosta in Italië, heeft sinds de opening van de St. Bernardstunnel in 1962 eigenlijk alleen nog een toeristische betekenis. De tweebaanstunnel is 6 kilometer lang en begint vlak na Bourg St.-Bernard op een hoogte van 1950 meter. De weg tot aan de tunnel is grotendeels overdekt, waardoor deze route het hele jaar door berijdbaar is. In het voorjaar kan het gebeuren dat de tunnel voor korte tijd voor verkeer is afgesloten. Dit veroorzaakt nogal eens files… 

Voor een personenauto geldt voor de tunnel een tol van 40 Frank (bij een retourtje geldt een reductie). Wie liever de oude pasweg rijdt moet vlak voor de tunnel afslaan richting Col. Over een vrij steile weg door een ruig landschap bereikt u in ongeveer tien minuten het klooster op de pas.

Op de pas is een museum waar 3000 jaar pasgeschiedenis te bewonderen valt. Het museum schildert de geschiedenis van een hospitium, van het reizen en van de bergen. Ook de bekende honden worden niet vergeten. Er is een moderne kennel waar de trotse Sint Bernhard honden de harten stelen van jong en oud.
Net als de pasweg is het museum alleen in de zomermaanden geopend. Naast het museum is er natuurlijk het hospice, het klooster van St.-Bernard van Menthon. In het klooster is een collectie kerkelijke kunst te zien.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.saint-bernard.ch
Wandelen op de St. Bernard-pas

 

Bel 24/7
070 347 23 23