Stadswandeling Sion

Wandelen door Sion Wandel al dan niet met een gids of stadsplattegrond door het centrum van de oudste stad van Zwitserland. Sion is de hoofdstad van Wallis, gelegen in het warme Rhônedal en omgeven door wijngaarden. Al van verre valt Sion op door de twee kastelen die op rotspunten hoog boven de stad gebouwd zijn. Natuurlijk zijn het Château de Tourbillon en Château de Valère niet de enige bezienswaardigheden van de stad. Wandel rustig verder…

Vanuit het station loopt u via de Avenue de la Gare in 10 minuten naar het Place de la Planta, een prima uitgangspunt om het oude centrum te verkennen. Hier vindt u tevens het toeristenbureau waar u terecht kunt voor een plattegrond of andere informatie. U kunt met een gids een rondwandeling maken, of zelf de kathedraal, de verschillende kerken en de talloze andere historische gebouwen ontdekken.

In het centrum zijn ook diverse musea gevestigd, waaronder het Kantonaal Archeologisch Museum (Musée cantonal d'archéologie) en het Kantonaal Natuurhistorisch Museum (Musée cantonal d'histoire naturelle).

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.siontourism.ch

Office du toerisme de Sion
Place de la Planta - 1950 Sion
Tél. : +41 (0)27 327 77 27
Fax : +41 (0)27 327 77 28
E-mail : sion@coeurduvalais.ch

Bron: www.myswissalps.com

 

Bel 24/7
070 347 23 23