Zermatt

Op wandelavontuur  in Zermatt Zermatt (op 1620 m) is een dorp en gemeente aan de voet van de Matterhorn in het Duitssprekende deel van het kanton Wallis in het zuiden van Zwitserland. Het ligt op ongeveer 10 kilometer van de grens met Italië. Er zijn ongeveer 4000 inwoners, hoewel dit per seizoen aanzienlijk kan verschillen.

Zermatt is natuurlijk een bekende wintersportplaats met een enorm skigebied en dus een populaire toeristische bestemming. Tot de helft van de 19e eeuw was het voornamelijk een landbouwgemeenschap. Zermatt werd toen ‘ontdekt’ door Britse bergbeklimmers. De daaropvolgende strijd om als eerste de top van de Matterhorn te bereiken maakte het dorp wereldberoemd. De namen Zermatt en Matterhorn verwijzen naar de alpenweiden of matten in de vallei

Het dorp is autovrij. Bezoekers moeten hun auto achterlaten in het nabijgelegen Täsch en het laatste stuk per trein afleggen. In Visp, onderaan de vallei, kunt u ook de trein naar Zermatt nemen. Het meeste vervoer binnen Zermatt vindt plaats met elektrische karretjes.
Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.zermatt.ch

 

Bron: www.wikipedia.nl

 

Bel 24/7
070 347 23 23