Het dorp Crans Montana

Crans-Montana is een idyllisch en trendy bergdorp in de Zwitserse Alpen. In 1960 zijn de dorpen Crans-sur-Sierre en Montana samengegaan als Crans-Montana. Er zijn dus eigenlijk twee dorpskernen. Crans is net iets chiquer dan Montana. Het is dan ook leuk om door beide delen te wandelen en de verschillen tussen de moderne vakantieplaats te ervaren.

Crans-Montana is één van de beroemdste vakantieoorden van het kanton Wallis en wordt ook wel het 'zonnigste balkon' van het gebied genoemd. Dankzij de ligging op 1.500 meter is er niet alleen een spectaculair uitzicht, ook de dagelijkse lange periode zonneschijn maken dit een ideaal zomer- en winterrecreatiegebied. In de wintermaanden zijn er prachtige skipistes te vinden. De zomermaanden lenen zich natuurlijk fantastisch om te wandelen. En dat is hier nog eens lopen mét uitzicht want de mooiste vierduizenders, de Matterhorn, Mont Blanc, Weisshorn en Dent-Blanche, omringen het gebied.

Een greep uit de activiteiten in de omgeving van Crans-Montana: wandelen in de frisse en gezonde buitenlucht, zomerskien, raften, mountainbiken in de bossen, gletsjertochten maken, zwemmen in de bergmeren, golfen, tennissen, paardrijden en parapenten. Vervelen zult u zich hier niet. Crans-Montana is een vakantiebestemming om er echt helemaal uit te zijn! 

Voor de ZomerWandelkaart van Crans-Montana Klik Hier

FlexChalet in Crans-Montana

Bel 24/7
070 347 23 23